Biography

Het avontuur start in 1994. Aaron zet zijn eerste stappen in de muziekwereld. Hij schrijft teksten. Ook mixt hij met zijn eerste apparatuur op zijn slaapkamer bestaande deuntjes aan elkaar.
Dat smaakt naar meer: met Carnaval 1995 staat het eerste echte openbare optreden op stapel.
Om de podiumact meer kleur te geven worden 2 danseressen aangetrokken. De groepsnaam 'Spacebreaker' is een feit.

De jaren 1996 en 1997 doet Aaron vele optredens in en om zijn woonplaats Helmond: braderieën, kermissen, wijkfeesten. Vooral om ervaring op te doen. Met zijn zelf geschreven nummer 'Spaceworld' haalt hij zelfs de destijds populaire Hitkrant MegaParty. Ook treedt Aaron in 1997 op met Lee Towers in de Veka Sporthal te Helmond.

In 1998 en 1999 vinden de eerste tv-optredens plaats: Aaron wordt uitgenodigd o.a. bij Omroep Brabant, Veronica, en RTL5.

Door de tv-optredens krijgt Aaron ook optredens buiten de regio. Zo staat hij op de MegaFestatie in de Jaarbeurs te Utrecht samen met bekende 90's acts als 2 Brothers On The 4th Floor en T-Spoon.
In het jaar 2000 is Aaron te gast in het programma Absolutely Patty van Patty Brard bij Yorin. Tevens start Aaron dit jaar als programmamaker bij de lokale omroep Helmond.

Het jaar 2001. Aaron is inmiddels 22 jaar en vindt het tijd voor verandering. 'Spacebreaker' is een goede leerschool geweest. Tijd voor een nieuwe naam, een nieuwe start. Aaron heeft genoeg kunnen oefenen en is klaar voor het grotere werk: 'Aaron D.' is geboren. Met 2 nieuwe danseressen pakt Aaron de draad weer op. Aaron neemt deel aan diverse talentenjachten in het land. En met succes!

Op een van deze talentenjachten ontmoet Aaron producer Martijn de Vries. Hij produceerde eerder voor Mental Theo en Parla & Pardoux. Met de Vries komt de eerste volledig eigen song tot stand: 'With Open Eyes'. Begin 2002 scoort dit nummer in het Belgische dancecircuit enige bekendheid. Met dit nummer schopt Aaron het tot een 2de plaats in de finale van de Master Or Disaster Contest, een plaatselijke talentenrace in Ermelo. Hiermee wint hij met 'With Open Eyes' een plekje op de verzamel-cd 'Guts 'n Glory'.

In 2003 is het raak: met de plaat 'Gold' (remake Spandau Ballet) heeft platenmaatschappij Berk Music uit Eindhoven interesse. Resultaat: 'Gold' wordt de debuutsingle voor 'Aaron D.'. De eerste landelijke release, daarmee wordt een jongensdroom werkelijkheid. 'Gold' groeit uit tot een kroegenhit die het goed doet in het uitgaanscircuit. Ook pakt Aaron met 'Gold' vele verzamel-cd's mee. Optredens in het land nemen toe.

De opvolger laat, door een aantal tegenslagen, toch twee jaar op zich wachten. Met producer Patrick Schouten komt in mei 2005 de 2de single tot stand: 'Do You Really Want To Hurt Me'. Wederom een remake, dit keer van Culture Club uit 1981. Met deze single scoort Aaron zijn eerste landelijke hitnoteringen: de plaat dendert de landelijke Mega Single Top 100 binnen op #60. Ook tv-optredens passeren wederom de revue.

Door de jaren heen wordt Aaron ook regelmatig gevraagd als jurylid bij diverse talentenjachten in Brabant.

In 2006 is de inmiddels 3de single een feit. Dit keer een eigen song. 'Hot In The Sun' doet het voornamelijk goed bij de kinder doelgroep.
Daardoor maken de optredens in kroegen en discotheken plaats voor optredens op kinder evenementen.
Ondertussen werkt Aaron ook volop in diverse studio's en met verschillende producers aan nieuw materiaal.

Tevens start Aaron dat jaar met 'Aaron D. & Friends'. Een jaarlijkse artiestenavond voor- en door artiesten. Deze avonden worden goed bezocht.

Ook presenteert Aaron deze periode voor UitInBrabant de UitAgenda. Het item is te zien op Omroep Brabant TV.

In april 2007 verschijnt de 4de single, wederom op het Double Dance label van Berk Music: 'Aaron D.' springt in op de nieuwste rage: jumpstyle! Met 'Nowhere To Hide' scoort Aaron wederom in de Mega Single Top 100. In de tweede week stijgt de single maar liefst 39 plaatsen door van #96 naar #57! Ook staat het plaatje enige tijd op nummer 1 van de Download Top 10 van Radio 538, waarna Aaron wordt uitgenodigd om naar de studio te komen. De plaat krijgt airplay op grote landelijke stations als 538 en SlamFM!

Ook start Aaron in 2007 zijn eigen YouTube Channel

Van 2008 tot 2010 organiseert en presenteert Aaron 'StarTalent', een talentenjacht voor nieuwe zangtalenten. Dit vindt plaats bij uitgaanscentrum Ambianz in het dorp Zeeland.

2008 is ook het jaar dat de single 'Nowhere To Hide' in Duitsland en Polen op de markt wordt gebracht.

Tevens start Aaron naast 'Aaron D.' een (zij)project: 'Aaron D. 4Kidz Project' in samenwerking met boekingskantoor ITB Entertainment. Met de unieke 'Aaron D. 4Kidz Tour' tourt Aaron langs vele kleine- en grote kinderevenementen waar ook andere bekende kinderacts als 'Ch!pz' en 'Djumbo' van de partij zijn. Dit gebeuren wordt ondersteund door de single 'Mijn Skippybal', deze verschijnt in de zomer van 2008. Wegens succes en toenemende optredens met deze kindershow volgt er later nog een tweede release: 'WaterPret'.

In het najaar van 2008 is het zover: na een aantal singles en meerdere Mega Top 100 noteringen verschijnt in november het debuutalbum van 'Aaron D.' getiteld 'In Control', met daarop 14 heerlijke dancetracks. Oude '80-er jaren remakes in een nieuw jasje afgewisseld door veelal eigen werk.
De cd-presentatie bij zaal Toff te Helmond wordt goed bezocht.

Ter extra ondersteuning van het album verschijnen in 2009 nog twee singlereleases, die onder anderen op iTunes verkrijgbaar zijn. Te weten 'Trip 2 Myself' en titeltrack 'In Control'.

Ook als presentator krijgt Aaron in de zomer van 2009 steeds meer opdrachten: zo presenteert hij naast zijn radiowerk ook shows en events in het land. Modeshows, talentenjachten, en diverse winkelopeningen van Free Record Shop. Hiervoor werkt Aaron samen met bekende sterren als Jan Smit, Thomas Berge, Jim Bakkum, en Ilse DeLange.

Verder start Aaron samen met producer Franklin van Uden een nieuw (zij)project: 'Synergy-F.' Een project zonder vast gezicht. Er wordt gewerkt met wisselende zangeressen en zangers. De eerste single 'Solid Ground', gezongen door zangeres Eline Koerselman, is meteen raak. Deze wordt getekend op het Amerikaanse toplabel Electric Life (New York). In het najaar vershijnt de plaat op download platforms wereldwijd. Na de tweede release 'Spot' zegt Aaron 'Synergy-F' wegens drukte vaarwel. Van Uden zet het project in zijn eentje voort.

Na een stilte van bijna een jaar brengt 'Aaron D.' in februari 2010 'Trash Or Treasure' uit, een eigen nummer. Een samenwerking met dj- en producer Michiel de Jong. De track belandt in diverse dance charts.

In juni wordt de single 'Sunrise' gelanceerd. Aaron is ondertussen druk in de studio voor een tweede album.

Inmiddels is Aaron alweer 10 jaar actief als programmamaker bij Omroep Helmond. Dit jubileum wordt groots gevierd. Hij brengt er wekelijks zijn programma's Hitz4Kidz, Interactive Power Chart, en So '90s. Later dit jaar vallen deze programma's weg, om plaats te maken voor 'Aaron D. On Air', een nieuwe formule.

Met ingang van september 2010 maakt Aaron ook deel uit van het CenterParcs Entertainment Team. Hiervoor doet Aaron auditie en wordt aangenomen.

Oktober 2010: platenlabel Double Dance gooit de zoveelste release eruit, en 'Stronger' is een feit. Deze is te downloaden via Radio 538, Zazell, Dance-Tunes. Ondanks de hoge verwachtingen blijft een chart-notering uit.
In december verschijnt het tweede 'Aaron D.' album, die zowel digitaal online als fysiek in de winkel verkrijgbaar is. De cd met de titel 'Unusual Attack' bevat opnieuw 14 knallers van dancetracks incl. een aantal lekkere remixes. Cd-presentatie wordt op feestelijke wijze gehouden en valt samen met de eerste editie van 'Aaron D-licious' op 11 december bij partycentrum De Molen te Helmond. Dit evenement is het vervolg op de 'Aaron D. & Friends' avonden.

In februari 2011 verschijnt de vierde single uit het 'Unsusual Attack' album: 'This Night Will Never End'. Deze plaat is ook verkrijgbaar op iTunes. In de download top 10 van de Net5 en SBS6 platforms staat de track geruime tijd op nummer 2.
De titelsong 'Unusual Attack' daarentegen, die in het najaar van 2011 als single verschijnt, doet het aanzienlijk minder goed.

Naast radio start Aaron dit najaar ook met het presenteren van diverse items en programma's op Omroep Helmond TV.

Wat vrijwel niemand weet is dat Aaron ondertussen achter de schermen ook volop bezig is met het klaarstomen van een nieuwe kinder/party act: 'KonFetTi'! Een project in samenwerking met platenlabel P!tch Up Records te Best en boekingskantoor ITB Entertainment Group B.V. in 's-Hertogenbosch.
Samen met Kim Jansen, door een grootse auditie tot het project aangetrokken, gaat Aaron het vrolijkste duo van Nederland vormen. Op 6 december 2011 wordt de debuutsingle 'Konfetti Barst Los!' officieel gelanceerd en er wordt een professionele videoclip opgenomen. Vele radio interviews, optredens in het land, en tv-optredens volgen. Ook krijgt de single airplay op Omroep Brabant en RadioNL en staat tot aan Carnaval 2012 in diverse regionale charts.

Na deze hectische tijd besluit Aaron bewust een rustperiode in te lassen. Hij laat de projecten 'Aaron D.' en 'KonFetTi' even voor wat ze zijn en gaat zich meer richten op zijn werk als presentator bij Omroep Helmond TV en zijn activiteiten bij CenterParcs, alwaar Aaron zowel avondentertainment als kidsentertainment verzorgd.

Begin 2013 pakt Aaron de draad weer op. In februari gaat de totaal vernieuwde website online, en is de nieuwe plaat 'Euphoria' een feit. De track, een bewerking van het origineel van Loreen, wordt gratis aangeboden op AaronD.nl om de terugkeer en nieuwe huisstijl van 'Aaron D.' extra onder de aandacht te brengen. De bijbehorende videoclip is te bekijken op YouTube.

De single 'Shout', een remake van Tears For Fears, volgt al snel in april 2013. Ondanks de positieve geluiden en goed bekeken videoclip krijgt deze plaat niet de waardering en het succes waarop wordt gehoopt.

'Shout' is dan ook de laatste release via Berk Music (Double Dance) en begin 2014 tekent Aaron bij Andorfine Records. Een groot dancelabel in Duitsland alwaar ook gevestigde namen als Cascada en Verona onder contract staan. Een grote stap voorwaarts. In januari 2014 verschijnt de verrassende single 'All About The Fun', geen cover dit keer maar een eigen song. Andorfine brengt de plaat internationaal uit en is in meer dan 35 landen wereldwijd verkrijgbaar via iTunes. De videoclip is zelfs op Chinese en Russische websites te bewonderen. De track belandt zelfs op een aantal populaire compilatie's in Duitsland, zoals '40 Brazilian FootballHits', 'Italo Pop', en '99 DanceTracks vol. 1'.

Aaron laat er geen gras over groeien en komt in april alweer met een opvolger. Deze plaat met de titel 'Brighton Beach' zet weinig zoden aan de dijk, in tegenstelling tot de voorganger 'All About The Fun'. De videoclip wordt ook aanzienlijk minder bekeken.

In de zomer van 2014 zet Aaron zijn muziek carrière even op een laag pitje, dat maakt plaats voor wat opdrachten voor diverse castingbureau's. Figurantenrollen, rollen in bedrijfsfilms, en een rol als panellid voor een programma op SBS6 passeren de revue.

Begin 2015 slaat Aaron opnieuw toe. Met 4 projecten tegelijkertijd zelfs. Allereerst blaast Aaron in maart 'Aaron D.' nieuw leven in. En hoe. Hij steekt met zijn versie van You Spin Me Round, een klassieker van de groep Dead Or Alive uit 1985, homojongeren een hart onder de riem. Onder het motto 'stop homogeweld' verschijnt er een alleszeggende over-de-top videoclip welke veel stof doet opwaaien op SocialMedia. De single is verkrijgbaar in iTunes.

Daarnaast lanceert Aaron ook weer een nieuwe talentenjacht, dit keer in zijn eigen woonplaats Helmond: '0492 Zoekt The Voice' is een feit. En met succes.

Ook start Aaron een geheel nieuw project: 'LiKe2Dance'. Een formatie bestaande uit 3 vocalisten en een saxofoniste. Het gezelschap lanceert het concept tijdens de 2015 editie van AARON D-LICIOUS. 'LiKe2Dance' richt zich voornamelijk op besloten gelegenheden zoals bedrijfsfeesten.

Of dit nog niet druk genoeg zou zijn pakt Aaron ook het duo 'KonFetTi' weer op. Samen met wederhelft Kim lanceert hij in de zomer van 2015 eindelijk de langverwachte opvolger van debuutsingle 'Konfetti Barst Los' uit 2011. Deze is getiteld '24-7-365' en gaat over een vakantieliefde. De single scoort enige bekendheid en het duo verschijnt zelfs meerdere malen op de landelijke televisie, waaronder bij het populaire Toppers van Oranje.

In 2016 neemt Kim de beslissing na 5 jaar te stoppen met 'KonFetTi'. Reden: inmiddels moeder van 3 kids en wil graag meer tijd vrijmaken voor haar gezin. Leonie Wintjes wordt haar opvolger. 'KonFetTi' laat er geen gras over groeien en stoomt door met een nieuwe single, de eerste in de nieuwe samenstelling met Leonie. 'Ik Blaas Een Kusje' is de titel. Opnieuw een vrolijke en lekker in het gehoor liggende song.

Ook met het project 'Aaron D.' bewandelt Aaron in 2016 nieuwe paden. Een nieuwe single - 'Next To Mine (Like A Virgin)' - verschijnt in februari als free-download. De clip is te zien op YouTube.

Aaron gaat mee in de nieuwste rage en gaat VLOGGEN. Met een kijkje in zijn veelbewogen leven beleeft de kijker de meest hilarische momenten mee. Bekijk hier alle afleveringen van Aaron's VLOG.

Ook AARON D-LICIOUS 2016 is al gauw een feit. Dit keer wordt dit jaarlijkse muziekfestijn gehouden bij het prachtige Club Rouge in Eindhoven vanwege het thema: burlesque & glamour. De avond wordt goed bezocht.

In april is het weer tijd voor Aaron D. On Air SHOWCASE, welke nog altijd twee keer per jaar plaatsvindt in de CacaoFabriek te Helmond. Artiesten als Melissa Janssen, Ralf Mackenbach, Colin, Vreemde Vogels, Joey Oerlemans, Alessandro Wempe, en Kevin Dray maken hun opwachting.

Najaar 2016 verschijnt wederom een 80's klassieker in een nieuw 'Aaron D' jasje: 'Too Many Broken Hearts'. Met deze release tourt Aaron langs een aantal Nederlandse gayclubs.

In 2017 komt Aaron met een nieuwe variant op de proppen van '0492 Zoekt The Voice', namelijk '0492 Zoekt De Beste Feestzangers'. Hiermee springt Aaron in op de enorme vraag naar dit genre muziek. En met succes. De vijf voorrondes zitten al gauw vol en de talentenjacht zorgt voor 8 vrijdagavonden een bomvolle kroeg.

In mei wordt Aaron gevraagd mee te werken aan een release van Limburgse hardstyle-DJ- en producer Tojaxx (Tobias Bloksma). 'Left Behind' ziet Aaron als een nieuwe uitdaging en muzikaal uitstapje. Hij schrijft de tekst en verzorgt de vocalen van het nummer.

Het eerste deel van 2018 zet Aaron zijn zinnen weer volledig op het project KonFetTi. In april is de single 'Zomer' een feit. Dit keer is de hulp ingeroepen van rapper Maurits de Jager. Maurits is een nieuw raptalent, hij gooide hoge ogen in het tv-programma 'Go With The Flow' op de landelijke televisie. Het arrangement en de tekst voor 'Zomer' zijn wederom geschreven door het schrijversduo Colin Heikens en Rutger Kanis. Platenlabel Rood Hit Blauw verzorgd de release en de PR is in handen van Score Promotions.

Het tweede deel van 2018 kabbelen de KonFetTi-optredens en de aandacht rondom de single 'Zomer' lekker voort, maar ondertussen werkt Aaron alweer keihard aan een comeback-single voor zijn andere muzikale kindje AARON D. Voor het eerst in bijna 8 jaar werkt Aaron weer samen met producer MAS de Vries (Martijn de Vries), de man die Aaron eerder de hitlijsten in hielp.
Dit keer wordt 'Always On My Mind' onder handen genomen. Het gaat hier om de Pet Shop Boys versie uit de jaren '80.

Houd de website AaronD.nl scherp in de gaten voor de laatste ontwikkelingen. Ook deze bio krijgt regelmatig een update.